The baby nutrition club


In Zuid-Afrika was ik betrokken bij de oprichting van een prachtig project;  The Baby Nutrition Club. Als foodcoach wil ik niet alleen een verschil kunnen maken voor mijn cliënten, maar ook voor prachtige jonge moeders en kinderen elders op de wereld.

The Baby Nutrition Club is onderdeel van ‘The Baby Club', een geweldige vrijwilligersorganisatie waar tienermoeders (tussen de 15 en 21 jaar) gestimuleerd worden hun school af te maken. De school is gevestigd in Diepsloot, een grote township net buiten Johannesburg.

Deze groep van jonge moeders krijgt de mogelijkheid tot opvang voor hun kindjes maar worden ook door andere activiteiten in hun kracht gezet. Ze krijgen bijvoorbeeld extra Engelse taallessen, zelfverdedingscurcussen en naailessen. Dit alles om ze handvatten aan te bieden voor een goede toekomst voor hunzelf en hun kinderen.

Als voedingsdeskundige heb ik deze moeders mogen leren over gezonde en betaalbare voeding. De kleintjes  konden (soms voor het eerst van hun leven) proeven van een zelfgemaakte verse maaltijd en smulde ervan. Voordat ik terugkeerde naar Nederland heb ik een programma opgezet voor deze moeders waarin ze aan de hand van mijn maandelijkse recepten en boodschappenlijsten elkaar leren gevarieerd en gezond te koken met een beperkt budget. We hopen hiermee uiteindelijk structurele veranderingen in hun leefstijl en dat van hun kindjes te bewerkstelligen waardoor ze gezonder leven.

Klik hier als je meer wilt lezen over ons leven in Zuid-Afrika.

                                          ‘ I water you, you water me, together we grow’